De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Oefening NASA aanstaande! Asteroïde inslag in 2032?

Krijgt Scott toch gelijk en zullen wij op aarde te maken krijgen met een inslag van een asteroïde (2032)? 

NASA zegt dat de kans hierop extreem laag is, maar waarom dan die (internationale) simulatie van een dergelijke inslag?

Keer op keer wordt ons verteld dat er zo goed als geen kans is dat de aarde zal worden geraakt door een asteroïde.

De vraag is dan natuurlijk waarom NASA een simulatie gaat uitvoeren van een mogelijke asteroïde apocalypse? 

Niet alleen NASA doet aan deze simulatie mee, ook het alom bekende FEMA en om een generale repetitie te houden voor wanneer deze ramp werkelijk zal plaatsvinden. Ook andere internationale partners zoals de European Space Agency (ESA) zullen aan deze simulatie deelnemen. 

De gevolgen op aarde van een inslag door een asteroïde kunnen heel verschillend zijn, afhankelijk van waar deze zal neerkomen. Feit is dat wij in onze moderne tijd nog nooit een dergelijke ramp hebben meegemaakt, dus bij die oefening zullen er heel veel onbekende factoren meespelen. Desondanks gaat men deze oefening houden om de belangrijkste aspecten van een dergelijke ramp te identificeren. 

Het scenario dat gebruikt zal worden is dat op 26 maart er een asteroïde is ontdekt die de codenaam 2019 PDC krijgt. In eerste instantie wordt dan gesteld dat er een kans is van 1 op 50.000 dat deze de aarde zal raken, maar al snel wordt dit bijgesteld naar een kans van 1 op 100. 

Zelfs de mainstream wetenschap begint eindelijk wakker te worden en zegt dat wij ons in een periode bevinden van een ongekende toename van het aantal asteroïden vergeleken met eenhele lange periode van relatieve rust op dat gebied die de aarde heeft meegemaakt. 

Dit komt ook aardig overeen met het aantal waargenomen vuurbollen in de lucht. In de volgende grafiek die gaat tot en met maart dit jaar zie je de toch wel een spectaculaire toename. 

Het aantal vuurbollen in het eerste kwartaal is nu al gelijk aan het totale aantal vuurbollen in geheel 2011.

Oefening NASA aanstaande!

Men blijft erop hameren dat de kans dat de aarde zal worden geraakt door een asteroïde extreem klein is, maar waarom dan die uitgebreide (internationale) simulaties houden? 

Als een kans extreem klein is, dan lijkt het ons dat je wel betere dingen kunt verzinnen om jezelf bezig te houden, of wordt ons weer eens niet het gehele verhaal vertelt? 

Is alles wat er nu gebeurt een voorbereiding op de inslag die gaat komen in 2032? Een inslag die door de tot nu toe enige betrouwbare tijdreiziger is voorspeld, zoals we schreven in een eerder artikel. 
Veel van de kleinere asteroïden in de ruimte worden niet opgemerkt door de mensheid. Een aantal grotere zijn wel bekend en één daarvan passeert vandaag de aarde.

Florence is de naam van de reuzenasteroïde die vrijdag langs onze planeet zal scheren. Het gaat om de grootste asteroïde die, zover bekend, ooit langs de aarde passeerde. Florence heeft een diameter van bijna vijf kilometer en mocht de asteroïde op aarde inslaan, zou dat het einde betekenen van het leven zoals we het kennen. Florence zal op 7 miljoen kilometer van onze planeet voorbijrazen, ongeveer 18 keer de afstand tussen de aarde en de maan.

Het is van 1890 geleden dat Florence ons zo dicht naderde en de volgende scheervlucht komt er pas in het jaar 2500. Wetenschappers krijgen vrijdag dus een unieke kans op de asteroïde van dichtbij te bestuderen met radars.

Volgens het Amerikaanse ruimteagentschap NASA is het de eerste keer dat een asteroïde van dergelijke omvang zo dicht bij de aarde komt sinds NASA asteroïden begon te observeren.

"Hoewel heel wat asteroïdes dichter bij de aarde zijn gepasseerd, waren die allemaal kleiner", zegt Paul Chodas, manager van het NASA-centrum voor de studie van asteroïden.

Echter, de dag dat één van de ons bekende asteroïden op aarde zal knallen, is al bekend.

In oktober 2013 wordt er in de wereldmedia melding gemaakt van het feit dat er een nieuwe asteroïde is ontdekt en dat de kans groot is dat deze in 2032 de aarde zal raken. 

Het volgende is onder andere wat wij schreven in 2013:

In de wereldwijde media verschijnen het volgende soort koppen:

NASA inslag 2032

Natuurlijk weet je dat wanneer iets dergelijks gebeurt NASA onmiddellijk zal ingrijpen en verklaren dat al die astronomen die dat hadden berekend het fout hadden en dat zij hebben gecalculeerd dat deze asteroïde niet of nauwelijks een gevaar zal opleveren.

Normaal gesproken is het dan een beetje einde verhaal, want NASA is voor de meeste mensen net de bijbel of de koran, wat zei zeggen, is waar.

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information