De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Plofkrakers mishandelen winkelier en steken pand in brand

Na een plofkraak op een pinautomaat in een winkel in Kerkdriel is vannacht een grote brand uitgebroken. Enkele tientallen omwonenden moesten hun huizen verlaten en zijn opgevangen in het gemeentehuis.

Plofkraak Nederland

Gewond

De eigenaar van The Read Shop Express kreeg 's nachts een alarmmelding en was snel ter plaatse omdat hij ook aan het plein woont. Volgens zijn zoon trof hij vier inbrekers aan in de winkel, waarna hij met iets zwaars op zijn rug werd geslagen. De man is met een klaplong en gekneusde of gebroken ribben naar het ziekenhuis gebracht. Voor het pand is een snijbrander aangetroffen die vermoedelijk bij de kraak is gebruikt.

Zwarte Audi

De politie onderzoekt de zaak. Getuigen zouden een zwarte Audi weg hebben zien rijden. De politiehelikopter is ingeschakeld om de daders te zoeken, maar die zoektocht had geen resultaat. De krakers waren uit op de mobiele pinautomaat die in de winkel stond. Hoe groot de buit is, is nog niet bekend.

Het vuur is overgeslagen naar het naastgelegen pand van het Kruidvat. Ook de Hema stond vol rook en liep gevaar. Rond 08.30 uur is het sein brand meester gegeven.

De winkelpanden van The Read Shop en het Kruidvat moeten als verloren worden beschouwd. De brandweer bestrijdt de brand met twee hoogwerkers en heeft hulp ingeroepen van korpsen uit de regio. Onder meer brandweermensen uit Nederhemert, Gameren en Druten helpen mee om het vuur te bestrijden.In het pand waar The Read Shop Express gevestigd is, waren ook gasflessen aanwezig.

Vluchten

Een ouder echtpaar dat boven The ReadShop Express woont, wist in badjas aan de vlammen te ontsnappen. Een andere man die tevens boven het pand woont, is ook veilig. Een aantal panden is ontruimd. Tientallen bewoners staan op straat. Ongeveer 35 omwonenden worden opgevangen in het gemeentehuis.

Bron: Eunmask

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information