De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Premier Wilders is nu een serieuze optie

Door Joost Niemoller

Wie een beetje terug gaat in de tijd, ziet dat in de media niemand geloofde in de kansen van Trump, en we weten dat de peilingen ook allemaal afkoersden op een overwinning van Clinton. De vraag was alleen nog hoe groot die overwinning zou zijn. Dat was niet alleen zo in de Amerikaanse media, ook in de Nederlandse. In Nederlandse talkshows worden uberhaupt geen deskundigen uitgenodigd die Trump serieus nemen. Er was alleen maar diezelfde hautaine, lacherige toon.

Dat wijst op maar een ding; de mediakaste is volkomen losgezongen van het volk. De media zijn dus kennelijk ook niet in staat om het volk voldoende te beinvloeden. Mensen, gewone mensen, kijken naar de realiteit van hun eigen leven. Ze zien dat hun toekomst, en die van hun kinderen, er somber uitziet. Ze zien dat ze steeds minder te zeggen hebben. Ze zien de holle praatjes van de Binnenhofkaste. De leugens. De gladde verdraaingen. Ze zien hoe dat geen relatie heeft met hun eigen wereld, waarin vaste banen steeds meer uitzondering worden, de verzorgde oude dag op de kou komt te staan, men langer door moet werken, de zorg wordt uitgehold, sociale huurwoningen gratis worden weggeven aan jonge, eeuwig werkloze, mannen die in de media ‘vluchtelingen’ heten. Steeds meer zien we ervan. Vrouwen worden aangerand, oude mensen beroofd. Soms gaat het om die nieuwe immigranten, soms gaat het om de zoveelste generatie Marokkanen, maar wat maakt het allemaal uit. En we zien hoe de islam wordt aanbeden, een voor ons wezensvreemde ideologie, die niet benoemd mag worden. En we zien hoe een onschuldig kinderfeestje verdacht wordt gemaakt in diezelfde media, waarin ons keer op keer wordt verteld dat we niet deugen, dat we racisten zijn, xenofoben, noem maar op.

De mensen die zijn benoemd om voor ons te zorgen, die in onze dienst staan, lijken dat vergeten te hebben. We zien ze steeds op de televisie; zij die zichzelf vieren in een eindeloos vertoon van hol narcisme. Het geklep dat maar niet aflaat.

En zoals Trump door die kaste niet serieus genomen werd, zo wordt ook nu Wilders niet serieus genomen. De leider van de in de peilingen grootste partij krijgt nooit serieuze aandacht voor zijn standpunten. Hij wordt nooit serieus geinterviewd. Hij wordt behandeld als een margefiguur, een clown.

Nu ik dit schrijf zit ik zelf in Berlijn, en volg de Nederlandse media dus op een afstandje, maar helaas altijd nog dichtbij genoeg. In de weerzinwekkend politiek correcte Duitse talkshows komt gek genoeg nog wel met zekere regelmaat een deskundige aan het woord die ‘het andere geluid’ vertegenwoordigt. Uiteraard als een voetnoot bij de mainstream, maar toch. In Duitsland gaat het al twee dagen over Trump en het ‘populisme.’ Met ‘populisten’ worden de politici bedoeld die wel feeling hebben met wat er onder de bevolking wordt gedacht en gevoeld. Daarom vindt men populisten gevaarlijk. Ze hebben de sleutel die de zittende politiek is kwijtgeraakt. In de Duitse media kent men maar een Nederlandse politicus, en dat is Geert Wilders. Hij komt telkens langs, met zijn uitspraken, en men acht de kans groot dat met de komende verkiezingen Wilders de Trump van Nederland gaat worden.

Misschien heb je die grotere afstand soms even nodig om in te zien dat hier die Duitsers gewoon een punt hebben. Volgend jaar is premier Wilders een serieuze optie. Wat ze daarover ook zeggen in de NRC, Volkskrant, DWDD, Nieuwsuur, Pauw, Buitenhof en hoe het allemaal ook mag heten. Want we weten een ding zeker: die kaste is het zicht op de werkelijkheid totaal verloren. Ze hebben te lang alleen elkaar gehad om mee te praten. We horen het verveeld aan met een onbestemd gevoel van misselijkheid. We zijn al zolang bedrogen. Genoeg is genoeg. We gaan Wilders stemmen.

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information