De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Schooljuf ontslagen na 'zeer schokkend bericht' over spoordrama

Schooljuf ontslagen na 'zeer schokkend bericht' over spoordrama Oss: 'Hier nemen we afstand van'

Een leerkracht van basisschool De Spiegel in Den Haag is per direct ontslagen nadat ze op social media zeer kwetsende berichten had geplaatst over de slachtoffertjes van het spoordrama in Oss. De vrouw klaagde in krachttermen over de vertraging 'door' de kinderen.

Een bericht van de leerkracht, die les gaf aan kinderen van groep 6, leidde donderdag tot veel commotie op sociale media. Duizenden lezers reageerden geschokt. Een deel van de lezers besloot onmiddellijk contact op te nemen met René van der Hoek, de directeur van de school.

'Zeer schokkend'

Van der Hoek verzekerde hen dat hij direct stappen zou gaan ondernemen. Volgens hem gaat het om een 'zeer schokkend bericht'. ,,We nemen met klem afstand van dit soort uitspraken", meldt een woordvoerder van de school aan deze krant.

De leerkracht heeft haar berichten inmiddels verwijderd, maar omdat ze duizenden keren gedeeld zijn zingen ze nog steeds rond op internet. Dit heeft geleid tot 'zeer veel mailtjes en telefoontjes' uit het hele land richting de school. 

'Gehackt'

Op haar Twitterpagina gaf de lerares aan dat haar account is gehackt en dat zij niet verantwoordelijk is voor de teksten. Deze bewering wordt door haar collega's niet geloofd. 

De school heeft twee onafhankelijke ict-experts naar haar account laten kijken. Zij hebben geconstateerd dat het zeer onwaarschijnlijk is dat ze is gehackt. 

,,Als school en SCOH nemen we met klem afstand van dit soort uitspraken", laat de school weten. ,,Binnen onze organisatie worden dit soort uitspraken niet geaccepteerd." 

Vervanger

De ouders van groep 6 worden in een aparte brief geïnformeerd over hoe de school met dit onderwerp verder gaat. De school zoekt een vervanger voor de leerkracht zodat de lessen maandag gewoon door kunnen gaan.

Bron: BD.nl

Zieke juf Oss

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information