De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Steeds meer horror verhalen van toeristen in Parijs

Ooit was Parijs een stad waarbij mensen onmiddellijk associaties hadden met romantiek en mooie scenes. 

Als je het straatbeeld van vandaag in Parijs bekijkt, waan je je op een ander continent en steeds vaker komen er verhalen van mishandelde en beroofde toeristen. 

Frankrijk, Invasie

Meer en meer Chinese toeristen mijden de Franse hoofdstad Parijs vanwege de daar almaar toenemende criminaliteit en geweld volgens een Chinees toerisme expert. De Chinezen gaan tegenwoordig liever naar Rusland met vakantie omdat het daar veel veiliger is. 

Wanneer je een dergelijk bericht 30 jaar geleden zou hebben gelezen, zou waarschijnlijk iedereen de schrijver ervan voor gek hebben verklaard. Parijs? De stad waar iedere toerist dol op is en waarvan de meesten nog steeds een ontzettend romantisch beeld hebben? 

De voorzitter van de Chinese Verenging van Reisbureaus in Frankrijk, Jean-Francois Zhou, zegt dat de enorme toename van berovingen en mishandelingen van toeristen in Frankrijk, niet alleen Parijs, tot één van de slechtste bestemmingen hebben gemaakt voor buitenlandse toeristen. 

Volgens Zhou is er dan ook een aanzienlijke afname waar te nemen van het aantal Chinese toeristen in het land. Waren er in 2015 nog 2,2 miljoen Chinese toeristen, dat aantal was teruggelopen tot 1,6 miljoen in 2016. 

Zhou zegt verder, “Het aantal Chinese toeristen is met 39 procent teruggelopen en het Koreaanse met 27 procent. Onze toeristen gaan nu naar Rusland, een land dat misschien minder aantrekkelijk is, maar het is er in ieder geval veilig”. 

“Voor een aantal Chinese toeristen is door het toenemende geweld en agressie hun droom van een vakantie in Frankrijk en Parijs een complete nachtmerrie geworden. Chinese toeristen worden overal beroofd; bij het Paleis van Versailles, bij de voet van de Eiffeltoren, vlak voor hun hotel, als ze uit de bus stappen en in het hoogseizoen gaat er geen enkele dag voorbij zonder dat er Chinese toeristen worden beroofd. 

Volgens Zhou heeft dit alles ervoor gezorgd dat er op de Chinese sociale media een soort paniek is ontstaan, zeker toen het verhaal daar werd geplaatst van een 80-jarige man die zwaar gewond raakte omdat hij probeerde de dieven te weerstaan. Daarnaast veel verhalen over hoe vrouwelijke toeristen tegen de grond worden geworpen terwijl de criminelen alles stelen, inclusief hun papieren. 

Zhou die zelf al 25 jaar in Frankrijk woont, zegt dat hij getuige is geweest hoe het land de afgelopen decennia totaal is afgegleden voor wat betreft veiligheid, waarbij in Europa Parijs nummer één staat als het gaat over geweld tegen toeristen. 

Alhoewel er op dit moment nog geen georganiseerde boycot bestaat in China tegen het reizen naar Frankrijk, wordt het land door touroperators steeds meer gemeden als bestemming en kiest men voor andere locaties. 

De Franse overheid geeft de schuld aan de terugval in toerisme aan de (door henzelf uitgevoerde) terroristische aanslagen op de (eigen) bevolking. 

Nu zal dit ongetwijfeld bij sommigen een rol hebben gespeeld; het algemene straatbeeld van Parijs anno 2016 zal er ook veel mee te maken hebben. 

Parijs 1

Parijs 2

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information