De Theorist - No shit, Sharelog!

 

[VIDEO] 2017 wordt moeilijk jaar voor alternatieve media

Er zal veel gaan veranderen het komende jaar. Vooral op het gebied van “aanpakken” van de waarheid oftewel voor de alternatieve media zullen er tal van nieuwe “maatregelen” komen.

Er staan verkiezingen in Nederland en Duitsland voor de deur en vooral in Duitsland wil men nu heel snel maatregelen gaan nemen tegen “nepnieuws”.

Dit alles in navolging op de Rusland hysterie die in Amerika losbarstte na het verkiezingsverlies van Hillary Clinton.

Daaruit volgend is er bij machthebbers wereldwijd aangedrongen op een heksenjacht op alles en iedereen die niet de officiële propaganda brengt zoals goedgekeurd door de overheid.

Aangezien we in een omgekeerde wereld leven waar leugens als waarheid worden verkocht aan het publiek is het dan ook logisch dat het door overheidsinstanties als nepnieuws wordt bestempeld.

Duitsland gaat het nepnieuws voortvarend aanpakken door het opzetten van een defensiecentrum tegen desinformatie ter voorbereiding op de komende verkiezingen.

Het federale perskantoor van de kanselarij waar ongeveer 500 professionals werken zal de taak krijgen om een leidende rol te gaan spelen bij het opzetten van dit verdedigingscentrum tegen nepnieuws.

Volgens de plannen zal dit centrum zich concentreren op het “aanbieden van intensivering van politiek opvoedkundig werk” aan groepen mensen die ontvankelijk zijn voor nepnieuws. Dit zouden dan bijvoorbeeld Duitsers kunnen zijn die Russisch spreken, mensen die Turks spreken of mensen die alternatieve nieuwswebsites bezoeken.

Maar, het blijft niet bij het opzetten van een propagandacentrum, want er gaan in Duitsland steeds meer stemmen op om de aanbieders van nepnieuws aan te pakken.

De Duitse Minister van Justitie, Heiko Maas, heeft de regering opgeroepen om wettelijke maatregelen in te stellen voor de “groten op internet”. Daarmee bedoelt hij op dit moment vooral Facebook dat heel druk bezig is met het opzetten van censuur, maar nog niet snel genoeg volgens de Duitse Minister.

Maas: “Wij verwachten duidelijke verbeteringen bij het weghalen van zaken bij Facebook. Als standaard moet de Duitse wetgeving bepalend zijn”.

Politicus Thomas Opperman van de Sociaal Democraten eist dat sociale media worden vervolgd voor hun rol in het toestaan van het verspreiden van nepnieuws.

“Als Facebook, na het uitvoeren van noodzakelijke controles, niet onmiddellijk (schnell, schnell, schnell) binnen 24 uur het betreffende bericht verwijdert, dan moet het bedrijf rekening houden met boetes tot een half miljoen euro”.

Anderen zoals de Christen Democraat Patrick Sensburg zijn voorstanders van het invoeren van nieuwe wetten waarbij het verspreiden en aanbieden van nepnieuws strafbaar wordt gesteld en mensen die dit soort websites runnen, strafrechtelijk vervolgd kunnen worden.

Dit alles heeft natuurlijk ook een hele positieve kant en dat is dat er inmiddels zoveel mensen wakker geworden zijn dat alternatief nieuws klaarblijkelijk als gevaarlijk wordt bestempeld door de machthebbers.

Tot niet zo gek lang geleden werden alternatieve media afgedaan als plaatsen op internet waar zwevers en aluhoedjes zich bezighielden met niet bestaande complottheorieën. Dat waren mensen die je belachelijk kon maken en ach, het was een beetje onschuldig tijdverdrijf.

Echter, naarmate de mainstream-media in toenemende mate gingen liegen en nog meer (overheids)propaganda gingen verspreiden en de alternatieve media keer op keer gelijk bleek te hebben met hun “complotverhalen”, werd het een andere zaak.

Men begon vanuit de overheid driftig de alternatieve media te infiltreren door zelf controle te nemen van een aantal websites en deze zodanig te sturen dat ze wel wat “confronterend” nieuws brengen, maar altijd binnen bepaalde grenzen en altijd zodanig dat het in feite gewoon mainstream nieuws is, verpakt in een iets ander jasje.

Maar, ook dat bleek niet voldoende want mensen wisten toch steeds vaker de weg te vinden naar de waarheid achter al de "mooie verhalen". En daarom wordt dit soort nieuwsbronnen steeds gevaarlijker voor de machthebbers en zullen deze worden aangepakt.

Je kunt, afgezien van je gevoel en je gezonde verstand, straks heel gemakkelijk zelf uitvinden welke websites echt zijn en welke onderdeel vormen van wat men noemt “controlled opposition”.

Websites die worden gedemoniseerd en verbannen door verkapte overheidsinstanties zoals Facebook en Google zijn de echte. Websites die geen Google advertenties meer mogen vertonen of adverteren via Facebook, dat zijn de voor de elite gevaarlijke.

We weten uiteraard niet precies wat het nieuwe jaar gaat brengen, maar dat de aanval op de waarheid in een stroomversnelling terecht is gekomen, is wel duidelijk. Ook in ons land zal men vergelijkbare maatregelen gaan nemen zoals men nu van plan is in Duitsland.

Schrijf je daarom voor de zekerheid in op onze nieuwsbrief, zodat we altijd de mogelijkheid behouden om te kunnen blijven communiceren als er onverhoopt vreemde dingen zouden gebeuren.

The free online CSS cleaner allows you to organize style for websites.

2017 wordt moeilijk jaar voor alternatieve media

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information