De Theorist - No shit, Sharelog!

 

[VIDEO] De vrijheid draait door..

Gisteren bij DWDD werd een boek besproken genaamd "roof staat" refererend naar Europa en Nederland in haar koloniale tijdperk.

Dit boek toont de zwarte kant van de Nederlandse geschiedenis. De welvarendheid en vrijheid die wij genieten is ons niet aan komen waaien. Nederlanders hebben horror, bloed en verderf aangericht wereldwijd in de koloniale tijd en deze "helden" worden vandaag de dag nog geeerd in het dagelijkse straatbeeld.

De Nederlandse ontdekkingsreizen, 'onze' VOC-mentaliteit hebben in andere delen van de wereld zaken zodanig verziekt dat de gevolgen ervan zelfs nu nog voelbaar zijn.

Als iedere Nederlander dit zou weten, dan zouden we milder omgaan met het vluchtelingendebat. Dan was er allang een aanpassing geweest op de huidige Zwarte Piet en was 'ga terug naar je eigen land' geen standaardcomment als het gaat om immigratie.

Als je een korte geschiedenisles wilt moet je vooral het filmpje kijken.

Het valt me ook op dat dit op TV komt terwijl grootste deel van Nederland aan het feesten en\/of dronken is oftewel geen tijd en ruimte heeft om na te denken.

Door: Zakaria Nielsen

 

 

Trots op Nederland?

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information