De Theorist - No shit, Sharelog!

 

[VIDEO] Een belangrijke persconferentie die Nederland niet uitzond

Wat gebeurde er nu precies de dagen na de ramp met de MH17 en hoe waar is het verhaal van de getuige en hoe zit het nu met die BUK?

Een uitgebreide persconferentie op 19 juli 2014 van de toenmalige premier van de Volksrepubliek Donetsk, Alexander Borodai, angtsvallig weggehouden uit de (NL) media. Hoe Rutte en Timmermans U vrolijk voorgelogen hebben.

Naar aanleiding van het interview van Joost Niemöller op de Russische televisie en de vertaling die ik hiervoor uitschreef (Interview en item over MH17 op Russische TV) alsmede naar aanleiding van het bericht wat ik schreef over de hoge militaire onderscheiding die de piloot kreeg (Oekrainsche piloot kreeg hoge militaire onderscheiding) , die waarschijnlijk de MH17 heeft neergeschoten, ontstonden weer heftige discussie´s. Deze discussies droegen ertoe bij dat ik verder ben gaan graven. Ik herinnerde mij namelijk nog een persconferentie van Alexander Borodai (de toenmalige premier van de Volksrepubliek Donetsk), van een paar dagen na de crash/ramp met de MH17. Deze persconferentie geeft eigenlijk antwoord op bijna alle vragen wat er in de dagen na de ramp gebeurd is, en ook bevestigd hij dat het verhaal van de getuige, als recent gezien bij Komsomolskaia Pravda (Getuige geinterviewd door KP)  de waarheid is en niets dan dat. De persconferentie ga ik hieronder uitgebreid bespreken.

Wat opvalt in de persconferentie, is vooral de woede en de frustratie van Alexander Borodai, over de onwil, om welke redenen dan ook, van de experts en specialisten om snel naar de crashsite te komen. Hij uit het vermoeden dat Kiev bewust dit hele proces vertraagd, zgn. onder het mom van veiligheid , om zo mogelijk de crashsite te beschieten (wat ze naderhand ook meermaals gedaan hebben) in de komende dagen om zo brokstukken en bewijsmateriaal dusdanig te beschadigen, dat verder onderzoek zinloos is of onmogelijk. In dit verband is het ook opvallend dat de Nederlandse regering deze kolder uit Kiev één op één copieert en niks ondernomen heeft om bij de crashsite te komen, men laat alles afhangen van het illegale regime in Kiev.

Alexander Borodai zegt ook dat zij (het verzet) aangedrongen heeft bij de OVSE om zo snel mogelijk de internationale experts op de crashsite te krijgen, dit uit angst voor beschietingen door Kiev en ook om de humane reden, dat de lichamen onder een brandende zon liggen bij een temperatuur van ca. 30 graden.
Ook ontkent hij ten stelligste dat het verzet ooit een BUK heeft gehad, en indien wel, dan zouden zij deze al veel eerder hebben gebruikt om de bombardementen en beschietingen op onschuldige burgers te voorkomen. Daarnaast bevestigt hij dat het verzet inderdaad 2 SU-25´s heeft neergehaald op dezelfde dag als dat MH17 is neergeschoten, exact wat de getuige heeft verklaard in het interview, recentelijk bij de Komsomolskaia Pravda. Let wel de persconferentie is (live) van 19 juli jl, het interview met de getuige is van 22 december (!!).

Dit is het filmpje van de persconferentie van Alexander Borodai met (gebrekkige) Engelse ondertiteling.


 

Door: Jack Marsman
(voor joostniemoller.nl, hier staat ook een vertaling)

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information