De Theorist - No shit, Sharelog!

 

[VIDEO] Het verhaal waarvan banken niet willen dat je het weet

Enkele dagen geleden schreven wij een artikel over hoe moeilijk het zo langzamerhand wordt om aan contant geld te komen en waarom.

Er zijn meerdere redenen, maar één daarvan is heel eenvoudig: de banken hebben dat geld niet.


Het hiernavolgende verhaal laat zien dat geld in de bank niet bestaat en dat men dit wanhopig verborgen probeert te houden uit angst dat mensen die het weten het vertrouwen in de banken, voor zover nog aanwezig, helemaal zullen verliezen.

Het is het verhaal van de Carbanakgroep, een hackers collectief waarvan men vermoedt dat ze afkomstig zijn uit Rusland en een aantal andere voormalige Oostbloklanden.

Deze groep heeft minimaal een miljard Dollar gestolen van een aantal banken. Ze hebben dit niet bij één naam of filiaal gestolen, maar bij een serie verschillende. Het vermoeden is dat er per bank iets van tussen de vijf en tien miljoen Dollar is verduisterd.

Het vreemde is dat deze diefstallen door geen enkele bank worden erkend of gerapporteerd.  Dat is onder andere omdat uit de manier waarop de hackers dit voor elkaar krijgen zichtbaar wordt dat banken niet beschikken over echt geld.

Daarom kunnen ze ermee weg komen om dit nergens te melden, ja, uithuilen bij de Centrale Rothschild Bank misschien.

De manier waarop de Carbanakgroep dit geld heeft gestolen is als volgt:

Stel er is een rekening waar 100.000 Dollar op staat. Wat ze doen is een nul achter het saldo plaatsen waardoor er opeens een miljoen Dollar op die rekening staat. Het verschil, 900.000 Euro, wordt door hen overgeheveld naar een andere bankserver.

Degene van wie de rekening is merkt er helemaal niets van want nadat het geld is gestolen, is het saldo nog steeds 100.000 Euro.

Wat dit dus bewijst is dat de hackers geld konden creëren uit gebakken lucht en het vervolgens naar zichzelf overmaken. Sterker nog, na de diefstal vind je het gestolen bedrag niet terug in de boeken van de bank.

Begin dit jaar verscheen er een rapport van Kapersky over de manieren waarop de Carbanakgroep geld wist te stelen van banken, maar ondertussen heeft de Carbanakgroep niet stilgezeten en heeft een aantal nieuwe manieren bedacht om zichzelf rijkelijk te bedelen.

De kern van het verhaal is uiteraard dat het geld op de bank waar je jarenlang voor hebt gewerkt niets meer is dan een paar digitale cijfertjes. Dat je spaargeld geen enkele intrinsieke waarde heeft en dat wanneer je dit fysiek in je handen zou willen houden, dit met de dag moeilijker wordt.

Dat is de reden dat banken wanhopig proberen de diefstallen zoals die van de Carbanakgroep verborgen te houden en dit absoluut niet aan de grote klok zullen hangen.

De enige reden dat de banken nog steeds draaien is omdat er (nog) voldoende mensen zijn die denken dat ze echt geld op die bank hebben staan.

 

Bron: Smart KnowledgeU / Niburu

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information