De Theorist - No shit, Sharelog!

 

[VIDEO] Hoera, straks iedereen een basisinkomen

Je ziet steeds meer berichten over een basisinkomen voor iedereen.

Vooral de linkse politieke partijen en een deel van wat men denkt dat de alternatieve media is, vinden dat een goed idee en doen er alles aan om dit te promoten.

Het is ook niet voor niets dat dit soort discussie nu op het publiek worden losgelaten want de honderd procent afhankelijkheid van de staat is dichterbij dan je denkt.

De situatie op de arbeidsmarkt is op dit moment al bedroevend vooral voor jongeren, ouderen en mensen met een "verkeerde" achternaam.

In de niet al te verre toekomst zit ongeveer iedereen in de werkeloosheidswet en heb je in feite een basisinkomen voor iedereen al zo goed als in de praktijk.

De automatisering en de vooruitgang van robots zal de komende jaren tot fenomenale hoogte stijgen. Op dit ogenblik worden er al veel mensen vervangen en dit proces zal alleen maar versnellen.

Een prachtig voorbeeld van het soort bedrijf dat de traditionele winkel en de daarbij behorende banen volledig onderuit haalt, is Amazon.

Navolgend een opname uit het pakhuis van dit bedrijf en daar zie je dat bijna alles volledig geautomatiseerd gaat en wordt uitgevoerd door robots.

<div class="video-container"><iframe width="600" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/quWFjS3Ci7A" frameborder="0" allowfullscreen></iframe></div>

Straks zullen er wat mensen zijn links en rechts die een baan hebben, maar de grote massa zal in toenemende mate voor de volle honderd procent afhankelijk worden van de overheid.

Wat men nu nog noemt middenklasse zal volledig zijn verdwenen en ook de “arme arbeiders”, simpelweg omdat er voor hen geen werk overblijft.

Wat zal er gebeuren als er straks hele hordes, volkomen hulpeloze mensen afhankelijk worden van de overheid?

Natuurlijk, voor sommigen klinkt het heel aantrekkelijk om een gratis basisinkomen te krijgen, terwijl de robots het werk doen. Maar, zoals mensen met een uitkering nu kunnen beamen: Een leven waar je volledig afhankelijk bent van de overheid is geen leven.

Alles wat je nodig hebt in je leven komt in de toekomst van de overheid: van een basisinkomen tot zorg en technologie. De overheid regelt het allemaal.

De vraag is of je klaar bent voor een dergelijk leven?

De voormalig CEO van SunMicrosystems, Bill Joy, zei dat de toekomst ons niet nodig had.

En verder:

Vanwege de verbeterde technieken zal de elite een grotere controle hebben over de massa. En omdat menselijke arbeid niet langer nodig zal zijn, zal de massa ook overbodig zijn, een zinloze belasting voor het systeem.

Als de elite rücksichtslos te werk gaat kunnen ze simpelweg besluiten om de bulk van de mensheid uit te roeien. Als ze humaan zijn, kunnen ze propaganda of andere psychologische of biologische technieken gebruiken om geboorten te beperken totdat de massa vanzelf uitsterft en ze de beschikking hebben over de wereld.

Of, als de elite bestaat uit zachtaardige liberalen dan kunnen ze besluiten de rol van goede herder te spelen voor de rest van de mensheid. Ze zullen er dan voor zorgen dat in de fysieke behoeften van iedereen wordt voorzien, dat alle kinderen worden grootgebracht onder de juiste psychologische en hygiënische condities en dat iedereen die ontevreden wordt een “behandeling” ondergaat om dit probleem op te lossen.

Natuurlijk zal het leven zo doelloos zijn dat er biologisch en psychologisch aan mensen gesleuteld dient te worden om de behoefte aan bijvoorbeeld macht weg te halen. Deze “bijgestelde” mensen zullen gelukkig zijn in een dergelijke maatschappij, maar ze zullen nooit vrij zijn. Ze zijn dan gereduceerd tot de status van “huisdier”.

Bron: Niburu


We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information