De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Voor tweede nacht op rij zware rellen in Nantes

In de Franse stad Nantes is het voor de tweede nacht op rij tot rellen gekomen. Dinsdagavond schoot een politieagent een 22-jarige dood bij een uit de hand gelopen politiecontrole. “Het was minder dan de vorige nacht, maar er was nog altijd veel geweld”, zegt prefecte Nicole Klein aan radiozender Europe 1. De politie heeft 19 mensen opgepakt.

Een honderdtal vermomde jongeren hebben met projectielen naar de brandweer gegooid, winkels verwoest en openbare gebouwen zwaar beschadigd. Klein zegt aan Europe 1 dat de politie traangas gebruikt heeft. Eén politieagent raakte gewond.

De politie wou dinsdag het voertuig van het slachtoffer controleren nadat die een overtreding had begaan. De jongeman weigerde mee te werken en reed plots met zijn wagen achteruit. Daarbij reed hij tegen een politieagent, waarna een van diens collega’s het vuur opende op de wagen. De auto kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een barrière.

Een onderzoek moet nu uitwijzen of de agent rechtmatig geschoten heeft. Volgens prefecte Klein zijn er in de wijk Breil, waar de jongeman doodgeschoten werd, problemen met drughandel en wapens.

Bron: hln

 

Nantes rellen

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information