De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Vrouw die chemotherapie weigerde, laat artsen versteld staan na het gebruik van cannabis

Een vrouw met slechts enkele weken te leven had nadat ze chemotherapie had geweigerd, heeft artsen verbijsterd door haar kanker te behandelen met cannabis en Manuka-honing.

51-jarige moeder en grootmoeder Susan Dhillon uit Berkshire in Engeland, werd gediagnosticeerd met niet-operatieve fase vier kanker van de mond, neus en onderste schedel in juni 2018.

De rapporten van Mail Online: Artsen zeiden dat tenzij ze chemotherapie en riskante gezichtschirurgie had, de enige optie was ervoor zorgen dat alles op orde was voor het levenseinde. Maar ondanks het feit dat de tumoren met een snelheid van 5 procent per maand groeiden, koos mevrouw Dhillon ervoor om de behandeling niet te ondergaan.

De voormalige NHS-receptplichtige begon een bijna pure vorm van illegale cannabistabletten te nemen. Mevrouw Dhillon, een grootmoeder-van-één, koopt het medicijn van een vriend voor ongeveer £ 16 per dag.
Het heeft een 80 procent cannabinoïde kracht – 78,8 procent ten opzichte van de wettelijke behandelingen – en bevat THC, het belangrijkste psychoactieve bestanddeel van het medicijn.

En na vijf maanden een tablet per dag in te nemen, waren de artsen verrast dat sommige tumoren verdwenen waren en dat anderen waren gestopt met groeien of krimpten.

Een brief van haar adviseur bevestigt de regressie en zei: ‘Ik kan alleen maar concluderen dat mevrouw Dhillon blijkbaar veel baat heeft gehad bij de Manukahoning en de behandeling van cannabisolie’.
Negen maanden na haar diagnose toonde een scan van vorige maand ‘bemoedigende’ resultaten – haar ziekte bleek ‘volledig stabiel’ te zijn zonder tekenen van progressie.
Mevrouw Dhillon hoopt op remissie in te gaan en neemt nog elke dag een cannabistablet in.

Ze zei: ‘Het is een absoluut wonder.

‘Er is mij verteld dat ik in weken of maanden zou kunnen sterven. Ze vertelden me dat het niet operabel was.

‘Alle hoopt was verdwenen toen ze zeiden dat ik niet lang meer had.

‘Ik kreeg eigenlijk te horen dat ze niks konden doen.

‘Ik wilde geen chemotherapie omdat de bijwerkingen vreselijk zijn. Het was gewoon niet het juiste voor mij om te doen.

‘Ik wilde alleen maar het leven bereiken. Ik wilde zo lang als ik kon leven.

Een vrouw met slechts enkele weken te leven had nadat ze chemotherapie had geweigerd, heeft artsen verbijsterd door haar kanker te behandelen met cannabis.

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information