De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Waarom je niet op de VVD moet stemmen

Alle misstanden onder Rutte op een rij.

Op 20 maart worden de verkiezingen voor de Provinciale Staten gehouden. Volgens de laatste peilingen lijkt de VVD nog net de grootste partij te blijven, en dat is volgens bedrijfskundige Rutger van den Noort wonderlijk.

Hij heeft een lijst samengesteld van 101 misstanden onder premier Rutte.

Hoewel de partij in haar verkiezingsprogramma’s zeer kritisch was over immigratie en bleef roepen dat Nederland ‘ons land’ moet blijven, ging de VVD gewoon akkoord met het Marrakesh-immigratiepact.

Oprutte

Stijgen

Rutte wil geen extra geld voor Europa, maar weigert te beloven dat de EU-begroting niet zal stijgen. De afdrachten naar Brussel stijgen ook voortdurend.

De partij was tegen een nieuw kinderpardon, maar ging in 2019 toch akkoord met een nieuwe ronde, zonder dat er voldoende aanpassingen in de asielprocedure zijn aangebracht.

De VVD zei in januari 2019 ‘nee’ tegen het klimaatakkoord en noemde Rob Jetten (D66) een klimaatdrammer. Twee maanden later ging de partij gewoon akkoord met nog meer maatregelen om de doelstellingen van Parijs te halen.

Wel degelijk

Premier Rutte is er eind 2018 na 1,5 jaar tegenstribbelen mee akkoord gegaan dat de eurozone een eigen begroting krijgt. Dit geheel in tegenstelling tot de tekst in het regeerakkoord.

VVD-minister Wiebes zei in september 2018 dat het eerste windmolenpark op zee zonder subsidie zou worden gebouwd. Volgens de Algemene Rekenkamer pompt de overheid wel degelijk belastinggeld in de windparken.

Eerste Kamerlid Anne Wil Duthler (VVD) voert vaak het woord in de Eerste Kamer over privacy-aangelegenheden, een sector waarin ze zelf miljoenen verdient.

Aan de lopende band

De hypotheekrente ‘stond als een huis bij de VVD en Rutte’. Hij noemde dit ‘handen af van de hypotheekrenteaftrek’. Onder Rutte is de hypotheekrenteaftrek omlaag gegaan.

In het dramatisch verlopen dividendbelasting-dossier loog en draaide Rutte aan de lopende band, bijvoorbeeld over de ontbrekende memo’s, die er later wel bleken te zijn.

Lees hier alle 101 redenen om niet op de VVD te gaan stemmen.

Bron: NineForNews


 

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information