De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Wat is de relatie tussen Romy en Savannah?

Een lezer op Facebook kwam met onderstaand privébericht naar mij toe. Ik had dit bericht geplaatst en werd er toch door aan het denken gezet. Met name de vraag of Romy Nieuwburg wel echt heeft bestaan werd geprikkeld. Leest u eerst het bijna bizarre bericht van de Facebook lezer, wiens naam ik hier niet zal noemen. Leest u daarna mijn reactie op dit idee en hoe ik even de moeite genomen heb om Facebookprofielen te onderzoeken. Die zoekactie heeft geen verheldering gegeven, maar eerder meer vraagtekens. Je bent geneigd om je inderdaad af te gaan vragen of Romy wel echt heeft bestaan, zoals de reactie van de lezer suggereert. Hier het bericht:

Een theorie:

Savannah is donderdagmiddag tijdens haar fietstochtje ontvoerd en later dat weekend vermoord (wellicht tbv een elite pinksterofferande (wie weet waar)). Zij kon pas na de offerande worden teruggebracht naar de vindplaats (in de nacht van 4/5 juni.

Het gebied rondom de vindplaats van Savannah werd al om 11.40 zondagochtend afgezet (om te voorkomen dat men daar ook ging zoeken en men het zodoende niet meer als vindplaats kon gebruiken) in afwachting van de latere terugkomst van het levenloze lichaam. De hele zondag is er gerekt met het excuus dat het lichaam met alle voorzichtigheid benaderd werd, tot het lichaam dan eindelijk na middernacht arriveerde.

Romy
Het was eigenlijk de bedoeling dat Savannah zou worden gevonden op de plek waar Romy is gevonden. Deze plek lag iets verder uit de buurt en het was niet waarschijnlijk dat daar in de tussenliggende dagen gezocht zou worden. Men was hier vrijdag op lokatie bezig de later te publiceren foto’s (duidelijk geënsceneerd en onlogisch waarbij forensisch onderzoek word gedaan terwijl er politieagenten doorheen lopen) van de vondst van S te maken, maar dit is waarschijnlijk per ongeluk door de telegraaf opgepikt en gepubliceerd als de vondst van S. Dat was te vroeg immers, S. kon pas na de offerande worden terug gebracht, maar door de publicatie kon men niet meer terug en moest men ad hoc verklaren dat er een ander 14 jarig meisje was gevonden. Dit scenario heeft men door moeten zetten.

Hoewel gecompliceerd heeft men toen de keuze gemaakt een ander slachtoffer te verzinnen door middel van een VicSim profiel. Romy is dus niet echt. Zij is niet meer dan een gesimuleerd slachtoffer. Deze profielen liggen op afroep klaar oa bij een in Nederland gevestigd bedrijf. Dat Romy een VicSim is kan je zien aan de slechts 3 foto’s, 3 condoleances, een vrijwel leeg FB profiel zonder vrienden, een besloten school en uitsluitend verklaringen via de mainstream media van zg een zus, een leraar, vriendin, en moeder of vader….

Om het plausibel te maken dat twee meisjes zijn vermoord is er vervolgens een kleine campagne aan valse berichten in de media verschenen aangaande meerdere vermissingen en “bijna” ontvoeringen. Al deze zaken zullen blijken niet echt te zijn geweest.

Blijft dus over de ontvoering en moord op Savannah. Waarschijnlijk is zij een auto ingetrokken en is iemand uit de auto gestapt en op haar fiets verder gereden om die vervolgens op slot te zetten waar de fiets later is gevonden. In de richting van de bedoelde vondstplaats (die later dus aan Romy is toebedeeld).

Savannah is in de nacht van zondag op maandag teruggebracht naar de andere vindplaats of naar de schouwer waar zij waarschijnlijk door familie is geïdentificeerd.

Beide daders konden snel worden “gevonden” omdat ze geheel verzonnen zijn. Die van Romy kon afgelopen week al worden voorgeleid en bekennen omdat Romy niet bestaat noch haar nabestaanden. De hele zitting kan achter gesloten deuren worden gefaked.

De 16 jarige “dader” van Savannah zal binnenkort worden vrijgelaten en daarna zal de zaak Savannah onopgelost blijven. Inmiddels is er al verkondigd dat de zaak van Savannah “ingewikkeld” ligt.

De vraag is natuurlijk of het bedrijf VicSim echt bestaat, Het bedrijf zou gesimuleerde slachtoffer-profielen leveren. Je kunt je afvragen of zoiets niet een erg vergezocht complot is. Tenslotte zijn er Snapchat filmpjes van zowel Romy (zie hier) als Savannah (zie hier) te vinden. Deze filmpjes werden mij toegestuurd door een lezeres wiens dochter dit via Snapchat had ontvangen. Allerlei vriendinnetjes zouden de filmpjes hebben doorgestuurd, maar de bron is onduidelijk. Het bedrijf VicSim wordt ook wel eens gelinkt aan het 9/11 complot, waarbij ze enkele duizenden nepprofielen zouden hebben geleverd. Laten we het daar nou eens niet over hebben. Bovenstaand scenario is al te bizar genoeg. Ik wilde het echter toch even met u delen.

Laten we eens veronderstellen dat je valse profielen kunt maken. Hoe zou je dat dan moeten realiseren? De technologie daarvoor is er wel. Zo zou je bijvoorbeeld de Snapchat filmpjes vrij eenvoudig kunnen maken door een ander meisje te gebruiken en haar gezicht te vervangen via onderstaande software. Kijkt u maar eens.

Wat is de relatie tussen Romy en Savannah?

Bij een zoekactie op Facebook heb ik mij even gericht op bovenstaand idee van de reageerder op Facebook, namelijk de vraag of het profiel van Romy Nieuwburg nep zou kunnen zijn. Zo stuitte ik op enkele profielen. Het Facebook profiel van Savannah Dekker is gewoon nog actief op het moment van schrijven. Dat had u zelf vast al geconstateerd als u zelf ook gezocht heeft. Op haar Facebookprofiel is ten dagen van het drama of daarna, niets veranderd. De moeder van Savannah is ook vrij eenvoudig te vinden. Op haar Facebookprofiel vinden we veel tekenen van oprechte rouw en verdriet.de profielen van oom Gerard en tante Sonja er niet heel erg geloofwaardig uit zien. Maar laten we daar niet te veel bij stil staan. Tante Sonja plaatste een achtergrondfoto waarop Romy eveneens een stuk jonger is dan hoe wij haar kennen.

Via (de vermoedelijke) oom en tante van Romy kom je dan bij anderen met dezelfde achternaam uit. Zo kwam ik op de vermoedelijke ouders van Romy: Jeroen en Marion. Zij zijn in 1998 getrouwd en hun profiel lijkt naast die van oom en tante Gerard en Sonja, het meest gelieerd aan Romy. Op de Facebook pagina van (mogelijke) vader Jeroen is een achtergrondfoto te zien met daarop Romy. Ik legde dit vast op onderstaand filmpje. Opmerkelijk is dat er eigenlijk weinig activiteit op de Facebook profielen van beide zichtbaar is. Dit kan natuurlijk zo zijn doordat iemand zijn privacyinstellingen zo heeft gezet dat je eerst ‘vrienden’ moet zijn om foto’s te kunnen bekijken. Beide vermeende ouders hebben een zwarte profielfoto en alleen Jeroen heeft zijn omslagfoto bijgewerkt; dit keer zonder privacy instellingen. Opmerkelijk is dat Romy er ook op deze foto weer veel jonger uitziet dan zoals wij haar kennen uit de media en zoals ze te zien is in het Snapchat-filmpje.

Meer via de bronnen: donnerschool.nl ,rudolphstichting.nl , Martin Vrijland

 

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information