De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Wat zien we hier?

We zien de koning, die uit uw en mijn naam spreekt, op bezoek in Saudi-Arabie. Maxima was er ook en ergens op de achtergrond kruipt Bert Koenders rond.

Bij het staatsbanket nam onze koning het woord om een uitgebreide lofzang te uiten op zijn zojuist overleden ambtgenoot koning Abdoellah Bin Abdoel Aziz, dictator voor het leven en innig bevriend met de Oranjes.

Ik moest hieraan denken, neem me niet kwalijk, toen Wim-Lex zei "geschokt" te zijn over de "onmenselijke" gebeurtenissen in Parijs.

Laat ik eens iets vertellen over Saudi-Arabie. Dat is een dictatuur van de oude stempel. Er is geen grondwet. De koning heeft absolute macht. Er zijn wel wetten; maar die bestaan uit de Sharia en zijn dus geschreven in de veertiende eeuw.

Vrouwen mogen geen bestuurder zijn. Niet van een bedrijf, niet van een ambt en niet van een auto of ander voertuig. Als vrouwen de bus willen nemen, dan mag dat ook niet. Vrouwen mogen sowieso de straat niet op zonder een man. Als een vrouw zich hiertegen uitspreekt, dan is het vonnis "hekserij" en krijgt ze zweepslagen.

Homo's bestaan niet in Saudi-Arabie maar als er toch eentje wordt gevonden, is een publiekelijke afstraffing met stokslagen een probaat middel.

Conform de Sharia wordt verder als genadige daad van god de rechterhand afgehakt bij diefstal en de geslachtsdelen geamputeerd bij vreemdgaan. En o ja; wie een blikje bier op z'n hotelkamer drinkt kan op een zware lijfstraf rekenen. Geen genade.

Er is geen rechtspraak zoals wij die kennen. Een paar door de koning aangewezen baarden leggen gewoon de straf op. Je kan er ook doodleuk zonder enige aanklacht of vonnis voor onbeperkte duur in het gevang worden gegooid.

Saudische burgers kunnen, als ze zich netjes gedragen, een lang en rijk leven hebben. Dat geldt niet voor de niet-Saudische burgers, de helft van de mensen in het land die feitelijk slavenarbeid uitvoeren, want echte Saudisch werken niet. Die laten alles opknappen door "gastarbeiders" uit straatarme landen.

Onze koning, die namens u en mij spreekt, vindt dat allemaal heel mooi en de moeite waard.

Hij vindt het kennelijk ook prima dat Saudi-Arabie Jemen binnenviel en vermoedelijk een miljoen Jemenieten de dood in joeg. En ten slotte vindt hij het geweldig dat Saudi-Arabie hoofdsponsor is van ISIS, Al-Qaeda en Al-Nusra en al die andere terreurgroepen die uiteindelijk hebben gezorgd voor die aanslagen in Parijs waar hij nu ineens zo "geschokt" over is.

Enfin, het gaat nog net niet zo ver als op de Amerikaanse legeracademie West Point. Daar moesten afgelopen zomer de nieuwe officieren van het Amerikaanse leger als examenopdracht een lovend gedicht opstellen, een ode aan Abdoellah.

Dus als u Koenders nog eens hoort zwammen over het gebrek aan gay parades in Moskou of de koning het woord democratie en rechtsstaat in de mond hoort nemen, denk dan even aan wat ik hier schreef. Dank u.

Bron: Olav ten Broek

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information