De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Zorgkosten weer gegroeid!

Het totale bedrag dat in ons land per jaar aan zorgkosten wordt besteed is weer gegroeid en bedraagt nu precies 100 miljard euro.

Dit bedrag staat gelijk aan ongeveer eenderde van het totale inkomen van de overheid.

Ieder jaar stijgt onze premie voor de zorgkosten. Met hangen en wurgen wordt de eigen bijdrage op dit moment nog enigszins bevroren, maar als het even kan zal die ook worden verhoogd.

De premies gaan omhoog, want ook de zorgkosten gaan ieder jaar omhoog en daarmee hebben we nu een trieste mijlpaal bereikt van zorgkosten die jaarlijks 100 miljard euro bedragen volgens het CBS.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers die het CBS vandaag presenteert. In 2001 gaven we nog maar €50 miljard uit. Sindsdien zijn de zorguitgaven elk jaar flink toegenomen, in 2018 met 3%. Het steeds hogere totaalbedrag zorgt dat we in 2018 per persoon €5805 uitgaven aan allerlei vormen van zorg, €140 meer dan een jaar eerder. Dit betalen we voor 83% via belastingen of verplichte verzekeringen. Ruim 5% van de uitgaven wordt gedaan via het eigen risico en eigen bijdragen en er wordt ook een deel direct betaald bij zorgverleners zoals bij de kinderopvang of de opticien.

 

Sinds 2001 zijn de zorgkosten met 50 miljard euro toegenomen. Dat is veel, fenomenaal veel en dat kan je niet toeschrijven aan het feit dat er nu wat meer oudere mensen zijn dan toen.

 

Indirect ook weer wel natuurlijk, want oudere mensen zijn primair een prooi voor de medische industrie. We hebben dan ook niet voor niets bijna 9 miljoen chronisch zieke mensen in dit land. Meer dan de helft van de bevolking is chronisch ziek.

 

In de nieuwe begroting heeft de overheid becijfert dat ze in totaal ongeveer 305 miljard euro aan inkomsten zal hebben dit jaar. Dat is het totaal van alle vormen van belasting en premies volksverzekeringen bij elkaar opgeteld.

En alleen al aan zorg geven wij Nederlanders dan eenderde uit van het totale bedrag dat een overheid jaarlijks binnenkrijgt.

Niet zo vreemd natuurlijk dat de medische industrie groeit als kool en dat er nog veel meer mensen gevaccineerd moeten worden.

 

Want wat dat betreft gaat het bij mensen net zoals bij dieren waarover we eerder het volgende schreven:

"Mijn ervaringen in de dierenklinieken waar ik heb gewerkt is dat ongeveer 15 procent van het inkomen van die klinieken afkomstig was uit vaccinaties en 65 procent voor het behandelen van ziektes die het gevolg zijn van vaccinaties. Want, wanneer jouw hond een chronische ziekte ontwikkelt na een vaccinatie, dan is dat een levenslang inkomen voor de kliniek. Niet zo moeilijk dan dat zij adviseren om te vaccineren".

Met die stijgende zorgkosten zullen ook de premies aankomend jaar weer opnieuw gaan stijgen en zo bevinden wij ons in een negatieve spiraal waarbij de bevolking steeds meer gaat betalen voor zorg, maar in plaats van beter, nog zieker wordt.

 

Wat helemaal bedroevend is, is dat iedereen dit soort dingen maar volkomen apathisch schijnt te accepteren. Dat iedereen het heel gewoon vindt dat meer dan de helft van de bevolking chronisch ziek is.

 

Dat is het niet, dat is volkomen absurd. Iets dergelijks komt niet voor bij wilde dieren die geen enkele medische zorg hebben. Die zijn vele malen gezonder dan wij mensen.

 

Er is geen kudde olifanten die in het wild rondloopt waarvan meer dan de helft chronisch ziek is. Er is geen weiland vol met koeien, waarvan meer dan de helft chronisch ziek is. Er is geen zwerm vogels in de lucht waarvan meer dan de helft chronisch ziek is.

Dat komt alleen voor bij de mens en in dit geval in Nederland. De dieren kennen geen "zorgsysteem" en zijn als soort vele malen gezonder dan wij mensen. En niemand in mainstream land schijnt niemand dat bizar te vinden.

 

Bron: Niburu

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information