Pinned Items
Recent Activities
 • Theo is nu vrienden met Stop de NWO
  Bericht wordt gecontroleerd
  Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
 • Laat u niet door Nieuwsuur voor de gek houden

  Fréderike Geerdink

  Dries Lesage is van het ‘Grensinstituut voor Internationale Studies’. Dat klinkt relevanter dan wat hij..
  Laat u niet door Nieuwsuur voor de gek houden

  Fréderike Geerdink

  Dries Lesage is van het ‘Grensinstituut voor Internationale Studies’. Dat klinkt relevanter dan wat hij eigenlijk is, namelijk expert op het gebied van internationale belastingen. Hij mocht maandagavond aanschuiven bij Nieuwsuur om zijn licht te laten schijnen op ontwikkelingen in noordoost-Syrië, waar hij nog nooit een voet aan de grond heeft gezet en waar hij niet deskundig in is. Hij zat er om de Turkse kant van het verhaal uit te leggen, vernam ik uit betrouwbare bron, en er kwamen ook Koerden aan het woord. Ik was maandagavond bij de presentatie van het boek van Brenda Stoter en ik ken die Lesage, dus ik weigerde aanvankelijk de uitzending dinsdagochtend terug te kijken maar na een frisse douche en twee koffie durfde ik het aan.

  Zó, dát ging snel mis! Bij de intro al, waar de ontwikkeling kort werd geschetst (Trump heeft definitieve terugtrekking Amerikaanse troepen uit Syrië aangekondigd en geeft Turkije ruim baan noordoost-Syrië aan te vallen) waarna werd gesteld dat de Koerden ‘zich slachtoffer voelen’. Koerden worden al decennia, zowat een eeuw, door Turkije onderdrukt en vermoord maar ze zíjn geen slachtoffer maar voélen zich slachtoffer.

  In een filmpje zien we Erdogan zeggen dat hij ‘bedreigingen door terreurgroepen’ niet langer kan accepteren. Daar wordt in het item verder niet op ingegaan – terwijl het, me dunkt, toch relevant is dat Turkije nooit is bedreigd of aangevallen vanuit het noorden van Syrië. In werkelijkheid vormen de Koerden daar géén militaire dreiging, dat kan iedere expert je vertellen.
  Gewelddadige confrontatie

  Dries Lesage vertelt je dat dus niet, want hij is dus geen expert. Wat hij je ook niet vertelt en wat Nieuwsuur blijkbaar niet weet, is dat de YPG/SDF onderdeel waren van een plan om escalatie van spanningen te voorkomen. Hij noemt slechts dat ‘de Amerikanen en Turken het eens waren’ over een zone langs de grens. Recentelijk besloot de SDF/YPG een aantal stellingen pal aan de grens te ontmantelen en er zware wapens terug te trekken om hun kant van de deal na te komen (wat opnieuw bevestigt dat ze niet streven naar een gewelddadige confrontatie met Turkije), waardoor de gebieden onder hun controle nu extra kwetsbaar zijn voor Turks geweld en wat het verraad van de Verenigde Staten alleen maar vuiger maakt.

  Lesages missie is het neerzetten van de YPG en SDF als terroristische organisaties, niet geheel toevallig ook Erdoğans missie. Zo ook in Nieuwsuur, waarin hij de YPG ‘een onderdeel van de PKK’ noemde. Dat is een leugen, de YPG is géén onderdeel van de PKK. Als je de verhouding tussen beide groepen echt wilt uitleggen, kom je uit bij de kern van de zaak, en daar blijft Lesage – en blijkbaar ook Nieuwsuur – liever van weg.

  De YPG en de PKK resorteren allebei onder de KCK, een koepelorganisatie van Koerdische partijen en gewapende groepen, die tot doel hebben het zogeheten ‘democratisch confederalisme’ in de praktijk te brengen. Dat kun je vrij kort uitleggen, namelijk als een systeem van democratie van onderop dat recht wilt doen aan de etnische en religieuze diversiteit in het gebied. Dat is het systeem dat Koerdische (en andere) groepen sinds 2012, toen Assad zich grotendeels uit noord-Syrië terugtrok, aan het implementeren zijn.
  In vrijheid leven

  Lesage zegt dat Turkije wil voorkomen dat de ‘PKK/YPG’ (luister hoe hij ze losjes aan elkaar koppelt, alsof ze inwisselbaar zijn) ‘een de facto staat’ bouwt. Lesage weet best – denk ik, maar zeker weten doe ik het niet want hij is geen expert – dat de KCK nadrukkelijk níet streeft naar een Koerdische staat maar naar democratische samenlevingen in de landen waar ze actief zijn, dus ook in Syrië (en in Turkije), waar alle groeperingen en individuen identiteit in vrijheid kunnen leven.

  Lesage bezigde deze teksten overigens als antwoord op de volgende vraag van Tweebeeke: ‘Wat is de reden voor Erdoğan om dat gebied terug te willen?’ Terug te willen? Zoals toen het Ottomaanse Rijk daar nog de scepter zwaaide, bedoelde ze, of hoe moet ik die vraag interpreteren..? Eerder al ging ze niet in op een verbluffend staaltje victim blaming door Lesage, namelijk toen het ging over de vraag of de YPG/SDF zich zullen verdedigen. Als ze daarvoor kiezen, sprak Lesage, ‘dan krijg je een escalatie en onvoorspelbare gevolgen’. Niet de Turkse invasie en daaropvolgende bezetting zorgt voor escalatie en onvoorspelbare gevolgen, maar Koerden die gebruik maken van hun recht op zelfverdediging. Schiet mij maar lek.

  En dit blogje wordt te lang, maar ik ga het toch niet laten liggen, wat Lesage zei over de strijd om Afrin, namelijk dat Afrin ‘blijkbaar van minder strategisch belang was voor de Syrische Koerden’. De SDF heeft verschillende malen gezegd dat voor hun de strijd in Syrië niet over is voor de Turkse bezetting van Afrin is beëindigd. Ze hebben zich met hand en tand verzet, begin 2018, en trokken zich terug toen de strijd verwoestende gevolgen dreigde te krijgen voor de stad Afrin en haar inwoners. Sinds de terugtrekking voeren ze een guerrillastrijd. Afrin neerzetten als onbelangrijk voor de Koerden getuigt van een diepe onkunde over de ideologie en de idealen van de YPG, SDF en de hele Koerdische beweging.
  Witte meneer

  Uit betrouwbare bron vernam ik dat Nieuwsuur dit zelf wel een ‘gebalanceerde uitzending’ vond want er komen ook Koerden aan het woord. Ze gingen naar de Koerdische vereniging in Den Haag en daar vernamen wij nauwelijks iets inhoudelijks maar vooral mensen die zich natuurlijk zorgen maken om hun familieleden. Dat is niet ‘gebalanceerd’. Dries Lesage zit in de studio als witte meneer met een stropdas en een hoogleraarschap in het een of ander, híj wordt neergezet als de ‘onafhankelijke, objectieve deskundige’ en de Koerden als emotioneel volk.

  Terwijl Nieuwsuur wéét dat zowel Wladimir van Wilgenburg als ik in Nederland zijn. Van Wilgenburg wóónt zo ongeveer in noordoost-Syrië en heeft er net een knettergoed boek over gepubliceerd. Ik was meerdere keren in het gebied – ook afgelopen zomer nog – en bracht een heel jaar door bij de Koerdische strijders (zie hier het boek dat ervan kwam), na een correspondentschap van negen jaar in Turkije dus don’t worry, het Turkse perspectief kan ik uitstekend en eerlijk uitleggen. Zowel Van Wilgenburg als ik kennen de situatie daar als niemand anders in het Nederlands taalgebied.

  Maar Nieuwsuur streeft niet naar het echte, complete verhaal, maar naar een ‘gebalanceerd’ item. Hij zegt dit, zij zeggen en snotteren dat, en wij van de redactie begrijpen het ook niet helemaal, snapt u wel? Nee, u snapt er nog altijd niets van na die uitzending van Nieuwsuur, al denkt u allicht veel wijzer geworden te zijn. Laat u niet voor de gek houden.

  > Lees meer ...
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  Bericht wordt gecontroleerd
  Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
 • Chemtrail Fighter is nu vrienden met Stop de NWO
  Bericht wordt gecontroleerd
  Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
 • In Den Haag en ook daarbuiten was boswachter Jenny van Leeuwen een bekende en geliefde verschijning en nu is zij plotseling overleden.

  Ze werkte in het Haagse Bos en..
  In Den Haag en ook daarbuiten was boswachter Jenny van Leeuwen een bekende en geliefde verschijning en nu is zij plotseling overleden.

  Ze werkte in het Haagse Bos en omstreken, een bos midden in het centrum van het pedobolwerk Den Haag.

  Soms zijn er van die berichten waarbij ineens alarmbellen gaan rinkelen. Ogenschijnlijk is er niets vreemds, maar toch knaagt er iets in de zin van: dit is wel heel erg toevallig.

  In de media verschenen vrijdag berichten dat de populaire Haagse boswachter Jenny van Leeuwen plotseling was overleden.

  Staatsbosbeheer liet vanmiddag weten dat geliefde boswachter Jenny van Leeuwen plotseling is overleden. Ze is slechts 41 jaar geworden, veel te jong voor een vrouw die nog zoveel wilde ontdekken en delen met de bezoekers van ‘haar’ Haagse Bos.

  Bij Staatsbosbeheer staat het volgende:

  Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat onze boswachter Jenny van Leeuwen gisteren plotseling is overleden. Jenny was één van de bekendste gezichten van Staatsbosbeheer. Sinds 2008 werkte Jenny bij onze organisatie.

  Hierna een korte video van een aantal jaren geleden over Jenny van Leeuwen en haar werkzaamheden in het Haagse bos en omstreken.

  Wat opviel is dat het bericht van haar dood niet zomaar een kort bericht was in de media. Hele pagina’s werden eraan gewijd in het AD. Nu is het plotseling overlijden van een jonge boswachter uiteraard triest, maar waarom zóveel media-aandacht?

  Nergens wordt gesproken over de oorzaak van haar overlijden. Het schijnt dat ze er het ene moment nog gewoon was en toen opeens dood was.

  Zo te zien was ze ook niet ziek, want vorige week was ze nog gewoon actief:

  Terwijl bezorgde omwonenden vorige week nog aan de bel trokken nadat ze de bouwers van Cirque du Soleil met asfalteerwagens over het terrein zagen walsen, was Jenny vooral trots dat het wereldberoemde circus het Malieveld had uitgekozen om zijn tenten op te slaan.

  Als er sprake geweest zou zijn van een ongeluk, dan zou dat ongetwijfeld ergens zijn vermeld en dus blijven als doodsoorzaak eigenlijk een paar mogelijkheden over, zoals zelfmoord of een hartaanval. Beide doodsoorzaken worden vaak in verband gebracht met klokkenluiders die de mond moet worden gesnoerd.

  Op het volgende kaartje zie het Haagse Bos, ook wel Haagse Hout genoemd, midden in de stad, en daar vlakbij, net boven het Vredespaleis heb je nog de Scheveningse bosjes. Dit was ongeveer het werkterrein van Jenny van Leeuwen.

  Als je zegt pedostad, dan denk je aan Joris Demmink en als je denkt aan pedostad en bos, dan denk je ook aan het recente verhaal van Lisa.

  We hebben hier eerder een uitgebreid artikel aan gewijd en daar komt onder andere het volgende in voor:

  Soms is er een verhaal dat te bizar is voor woorden. Zo ook het verhaal van Lisa. Ze is 15 jaar als ze bij de politie aangifte doet van seksueel misbruik door haar vader en andere mannen in de Nieuwe Scheveningse Bosjes en in een cafe in Den Haag. De details die ze vertelt worden steeds gruwelijker en zijn moeilijk te geloven. Het Openbaar Ministerie besluit het onderzoek stop te zetten. Maar dan duiken er bewijzen op die Lisa’s verhaal ondersteunen.

  Als je luistert zal je verbijsterende details horen. Alle deskundigen zijn het erover eens dat Lisa zwaar getraumatiseerd is door seksueel misbruik en dat het vaststaat dat zij zwanger is geweest en op natuurlijke wijze een kind ter wereld heeft gebracht. Als zij haar verhaal vertelt aan de politie dat ze bevallen is in een bos en het kind daar ook begraven ligt, wordt dat door een expertiseteam van de politie afgedaan als een poging van de grootmoeder en moeder om de vader zwart te maken.

  De vader die na de scheiding inmiddels samenwoont met een Haagse rechter en waar alle door Lisa genoemde namen van verkrachters allemaal één ding gemeen hebben. Ze zijn allen lid van de Leidse studentenvereniging Minerva, waar ook Joris Demmink en Ivo Opstelten prominente leden waren.

  Ook Joris Demmink wordt genoemd als één van de schuldigen in de uitzending, alleen noemen ze hem niet bij naam, maar als "een topambtenaar van Justitie". Deze zaak werd vervolgens stevig de doofpot ingekieperd door Jan Wolter Wabeke in het kader van homovrienden onder elkaar. Het Gerechtshof in Den Haag, onder voorzitterschap van Wabeke, wees deze artikel 12-procedure in 2015 af. Dat deed het Hof zonder het horen van de betrokkenen als Lisa en haar vader. Hoogleraar strafrecht Theo de Roos noemt dat in een uitzending van Argos deze zaterdagmiddag merkwaardig. ,,Het is heel uitzonderlijk en in gevoelige zaken ook ongewenst dat het zonder horen van klager en beklaagde wordt afgedaan.”

  De “onafhankelijke rechter” die besloot dat de zaak Lisa wordt gesloten en dat Demmink ook hier buiten schot blijft, is Jan Wolter Wabeke. Een rechter die eerst ontkent Joris Demmink te kennen en later zijn verhaal verandert als hij wordt geconfronteerd met beeldmateriaal waaruit anders blijkt. Een rechter waarover Henk Krol het volgende weet te vertellen:

  Zo komt ook Joris Demmink in beeld. Andere homo's noemen hem als 'hoerenloper' én volgens Krol wordt zelfs Demminks rijkspasje van het ministerie daar in het gras gevonden. Wanneer Krol met vrienden praat over Demmink, gebeurt er volgens hem iets opmerkelijks. Een vriend van Krol, Jan Wolter Wabeke, geeft hem een video. Die heeft Wabeke op zijn beurt gekregen van Demmink als 'cadeautje' voor hem en zijn vriend, zo vertelt Krol in de rechtbank. Het blijkt een pornofilm te zijn waarin volgens Krol de toenmalige Tsjechische vriend van Demmink een hoofdrol speelde. 'De titel was Das Fickende Klassenzimmer,' herinnert Krol zich. 'Of het minderjarige jongens waren weet ik niet. Maar zijn vriendje was jong, de kinderen in de klas nog jonger.'

  We weten dat de bossen in Den Haag een centrale rol spelen in het verhaal van Lisa en dat daar ergens een kind lag of ligt begraven. Begraven op het werkterrein van de plotseling overleden Jenny van Leeuwen.

  In vele berichten over Jenny kom je het volgende tegen:

  Daarnaast deelde ze haar kennis van en liefde voor de natuur graag met mensen, en dan met name kinderen.

  Wat nu als zij dingen wist of heeft gevonden, die betrekking hebben op de pedoactiviteiten in Den Haag zoals bij de zaak Lisa? Wat als zij bepaalde dingen had ontdekt in de bossen en gedreigd had om daarover te praten omdat ze deze weerzinwekkend vond? Dat omdat Lisa nu naar voren komt ze een opening zag om ook haar verhaal met mogelijk jarenlang opgepotte kennis over vreemde zaken naar buiten te brengen?

  We weten dat iedereen die ook maar in de verste verte een gevaar oplevert voor Joris Demmink grote kans loopt om vermoord te worden.

  In 2013 was er dicht in de buurt, een paar kilometer er vandaan, natuurlijk ook nog de moord op het Marokkaanse jongetje Anass die uiteindelijk ook daar ergens in het bos werd gevonden tegenover restaurant Lucifer.

  Misschien is Jenny van Leeuwen een volkomen natuurlijke dood gestorven en is er geen enkel verband met bovengenoemde zaken.

  In een stad die is vergeven van pedo’s en waar in de plaatselijke bossen ongure dingen plaatsvinden, roept een plotselinge dood van een ogenschijnlijk gezonde boswachter vragen op. Zo iemand als Jenny ziet natuurlijk alles wat afwijkt van het normale in "haar" bos.

  Het Haagse Bos kent sowieso een beetje een lugubere historie van onopgeloste moorden en koninklijke jachtgronden (waarschijnlijk op kinderen) tot verdedigingsbolwerk van de Nazi's.

  > Lees meer ...
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  Bericht wordt gecontroleerd
  Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
 • De Theorist is nu vrienden met Stop de NWO
  Bericht wordt gecontroleerd
  Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
 • OZO is nu vrienden met Stop de NWO
  Bericht wordt gecontroleerd
  Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
Er zijn hier nog geen activiteiten
Unable to load tooltip content.