Kijk: Rutte zet ongevaccineerde kinderen weg als zondebok, als gevaar voor opa en oma

Premier Rutte vroeg dinsdag tijdens de coronapersconferentie speciale aandacht voor de oudere generatie. “Natuurlijk is de ene senior de andere niet, maar gemiddeld genomen weten we dat mensen boven de 70 echt veel vaker in het ziekenhuis terechtkomen als ze corona krijgen. Laat ons dat samen zoveel mogelijk voorkomen door ons bij opa en oma extra goed aan de basisregels te houden,” zei hij.

“En ook door het directe contact tussen 70-plussers en kinderen zoveel mogelijk te beperken, hoe lastig het ook kan zijn die anderhalve meter afstand te bewaren, en de kleinkinderen niet te knuffelen onder de kerstboom,” aldus Rutte.

“We weten nu eenmaal dat het coronavirus behoorlijk rondgaat onder kinderen die niet gevaccineerd zijn en al worden ze daar zelf meestal niet heel ziek van, ze kunnen het wel degelijk overdragen. Pas dus alsjeblieft op,” zei Rutte.


Net zo ongevaarlijk als verkoudheid

Vlak voor de persconferentie publiceerde nota bene de NOS een artikel waaruit blijkt dat corona bij kinderen net zo ongevaarlijk is als een willekeurige verkoudheid. Het ging om een onderzoek dat is uitgevoerd door UMC Utrecht.

De NOS: “De resultaten van het onderzoek werpen meteen de vraag op of kinderen onder de 12 jaar nog gevaccineerd moeten worden.”

De oorspronkelijke titel, ‘Onderzoek: corona-infectie kinderen net zo ongevaarlijk als willekeurige verkoudheid’, werd al snel aangepast.

rutte54637

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 03 mei 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers