Ziekenhuisopnames onder geprikten schieten als raket omhoog: dit zijn de cijfers

In Groot-Brittannië schiet het aantal ziekenhuisopnames door corona als een raket omhoog. Dat terwijl het grootste deel van de bevolking volledig gevaccineerd en geboosterd is. Ook in andere delen van de wereld is deze trend gaande.

Twee jaar lang gingen mensen gebukt onder lockdowns en andere coronamaatregelen, en werden hun vrijheden drastisch ingeperkt door middel van vaccinatieplichten en -paspoorten.

Aantal ziekenhuisopnames explodeert

Opmerkelijk genoeg is de Britse gezondheidsdienst UKHSA gestopt met het delen van informatie over doorbraakinfecties, besmettingen die zich voordoen bij mensen die gevaccineerd zijn tegen corona. Diverse websites hebben erop gewezen dat gevaccineerden vaker besmet raken en in het ziekenhuis terechtkomen dan ongevaccineerden.

Bijna 60 procent van de Britten is inmiddels geboosterd, terwijl 75 procent van de bevolking en het overgrote deel van de volwassenen volledig gevaccineerd is. Toch explodeert het aantal ziekenhuisopnames door corona. Momenteel staat de teller op ongeveer 20.000. Halverwege vorig jaar waren het er nog minder dan 1000.

ziekenhuisFoto: Ziekenhuisopnames in het Verenigd Koninkrijk (Videostill YouTube/TrialSite News)

Stijgende lijn

Het aantal ziekenhuisopnames baart grote zorgen, aangezien er sinds juni vorig jaar al sprake is van een stijgende lijn. Ook het aantal coronadoden stijgt in Groot-Brittannië.

De nationale gezondheidsorganisatie NHS heeft premier Boris Johnson ervan beschuldigd ‘alle interesse in de pandemie te hebben laten varen’. “De keiharde waarheid voor het personeel en de patiënten is dat […] de zorg er net zo beroerd voor staat als elke winter,” zei NHS-directeur Matthew Taylor.

 

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 19 mei 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers